Hell Spawn

 

TEMPLE OF BLOOD

Hell Spawn » Interviews » TEMPLE OF BLOOD

Eerder dit jaar bracht dit Amerikaanse gezelschap hun tweede langspeler "Overlord" uit. Wederom een zeer sterk stukje metalmuziek en enerzijds nog een tikkeltje beter dan hun debuut. Op "Overlord" treffen we dan ook nog een zeer geslaagde Forbidden cover: "Forbidden evil". Als bedankje voor het opsturen van deze schitterende cd, die we trouwens een tijdje terug tot cd van de maand september gebombardeerd hebben, deden we uiteraard maar al te graag een interview met zanger/ gitarist en tevens bandleider Jim Mullis.

TEMPLE OF BLOOD
De nieuwe cd "Overlord" is al enige tijd uit. Hoe zijn de reacties?
Tot zover heel goed! De thrash scene is tegenwoordig een beetje overspoeld  en mensen kopen minder snel cd's dan enkele jaren geleden, en dat voelt iedereen wel...

Welke cd kwam het moeilijkst tot stand, de eerste of de nieuwe?
Hmm... Ik ben geneigd te zeggen de eerste. Deze heb ik in mijn eentje kunnen maken, volledig naar mijn eigen zin en zonder enige druk van iemand. Bovendien is de sfeer in de band tegenwoordig ook heel goed. Ik heb veel harder gewerkt aan de teksten van "Overlord", maar ik heb er mijn tijd voor genomen en heb veel ervaring opgedaan met het eerste album.

De hoes ziet er ook schitterend uit! Kan je ons daar iets meer over vertellen?
Fijn dat je het mooi vindt! Het is gemaakt door Rainer Kalwitz, die ook covers maakte voor o.a. Metal Church. Ik heb het geschetst en Rainer heeft dat uitgewerkt. Het was de bedoeling dat de hoes aansloot bij de titel "Overlord". Het moet de ruimte voorstellen en benadrukken hoe spectaculair die is en hoe nietig wij daarin zijn, het verschil tussen ons en God.

Jullie werken bewust niet samen met een platenfirma. Geef daar eens wat meer uitleg over.
Wel, om te beginnen zijn we geen band die voorbestemd is om rijk te worden van onze muziek, daar zijn we ons goed bewust van. Wat we spelen komt recht uit ons hart en is niet commercieel, dat zijn Christian bands meestal niet. En metal eigenlijk ook niet, dus als je die twee dan nog eens combineert kan je er nooit rijk van worden, wat je ook doet. Maar ik heb daar geen enkel probleem mee, want ik doe wat ik graag doe. We hebben wel enkele interessante aanbiedingen gehad van labels, maar zijn daar toch maar niet op ingegaan. Zo hoeven we met niemand rekening te houden of compromissen te sluiten inzake de tijd die we kunnen spenderen in de studio of wanneer we een nieuwe cd moeten klaar hebben. Ik neem praktisch alles i.v.m. de band voor eigen rekening, maar mochten we een aanbod krijgen van een label dat eerlijk, professioneel en redelijk is, zou ik het wel overwegen.

Heb je geen schrik dat je op die manier veel potentiële fans nooit zal bereiken?
Niet echt, hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is. Ik denk dat veel metal bands sowieso veel te lang wachten op dat ene fantastische aanbod van een label en daardoor kansen laten liggen, terwijl het perfect mogelijk is om alles zelf te doen. Een goed label is natuurlijk fantastisch, maar blijf niet ter plaatse trappelen tot dat gebeurt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we op dit moment de juiste beslissing genomen hebben, maar niets zegt dat we op een dag toch niet ergens tekenen.

Jullie hebben een nieuwe bassist, Jim Lewis van Antithesis. Speelt hij daar ook nog bij? En waarom is jullie vorige bassist opgestapt?
Garth en ik zagen het niet meer zitten om samen in een band te spelen. We hebben veel onenigheid gehad maar dat is ondertussen weer bijgelegd. Hij is een zeer getalenteerd muzikant, dus de dag dat hij beslist om weer in een band te spelen zal dat zeker geen probleem zijn, hij komt wel op zijn pootjes terecht. Ik vond Jim op een website waar muzikanten gezocht werden, wat ik fantastisch vond want ik ben een grote fan van Antithesis! Ik kan mis zijn, maar ik dacht dat Jim ook nog bij Antithesis speelt en dat er een nieuw album op komst is.

Spelen jullie white metal of verkiezen jullie de term Christian metal?
Volgens mij spelen we power metal met christelijke teksten. Ik ben nooit zo dol geweest op de termen white metal en black metal. Christian metal is wel oké, maar meer dan dat we metal spelen met christelijke teksten leid je daar ook niet uit af. Het maakt niet duidelijk dat we een mix zijn van power, thrash en speed metal. De term 'metal' wordt dezer dagen trouwens dikwijls ten onrechte gebruikt vind ik.

Ik hoor verschillend invloeden op de nieuwe cd: Tourniquet, Mekong Delta en natuurlijk Forbidden!
Hoewel ik het eerste album van Tourniquet heel goed vond hebben ze mij niet echt beïnvloed en van Mekong Delta ben ik nooit echt wild geweest. Forbidden daarentegen is natuurlijk fantastisch! Zowel de eerste als de tweede cd zijn echt goed. De bands die mij echt beïnvloed hebben zijn Judas Priest, Megadeth, Dark Angel, Testament...

Ik veronderstel dat jullie fans zijn van Forbidden, dan zijn jullie zeker wel blij dat ze terug samen zijn? Ik was trouwens verrast bij het horen van de Forbidden cover "Forbidden evil" op jullie cd. Wiens idee was dat?
Ja, het is fantastisch dat ze weer samen zijn! Ik kijk ernaar uit om ze live aan het werk te zien. Super dat Glen Alvelais er weer bij is, hij is een van mijn favoriete thrash gitaristen! Die cover was mijn idee, ik vond het muzikaal en tekstueel passen bij waar wij voor staan en de song was echt een uitdaging voor ons. Héél moeilijk om te spelen! Dat is waarschijnlijk de reden dat wij de enige band zijn die een Forbidden song coveren.

Wat willen jullie realiseren met Temple of Blood?
We willen gewoon evolueren als band, elke stap die we nemen moet beter zijn dan de vorige. Ik wil metal maken van hoge kwaliteit en meer interesse opwekken voor Christian metal. Hopelijk gaan door onze muziek meer mensen de bijbel lezen en leven volgens Gods woord.

Veel mensen zijn bevooroordeeld als ze de term 'Christian metal' horen. Hoe reageer je daarop?
Echte metal kan een heleboel standpunten duidelijk maken, het hangt er van af hoe je het brengt. Songs als "Creeping death", "The four horsemen", "Deliver us", enz. zijn nummers van niet-christelijke bands die toch ook Bijbelse verhalen zijn. Iemand die deze songs geen metal vindt omwille van de teksten is onwetend of oneerlijk.

Vertel onze lezers waarom ze zeker eens jullie MySpace moeten bezoeken.
Iedereen die houdt van thrash en power metal moet zeker onze MySpace eens checken: http://www.myspace.com/templeofblood  We hebben al heel veel positieve reacties gekregen en blijven ernaar streven om steeds betere metal te maken! Bedankt voor dit interview Nico en we willen ook iedereen bedanken die ons al jaren steunt!

http://www.myspace.com/templeofblood

Nico (vertaling Angelique)

Related Items

CD of the month

Image THE LORD WEIRD SLOUGH FEG

New Organon
Cruz Del Sur
Cd van de maand juli 2019

Previous CD of the month

Canto III
Metal On Metal
Cd van de maand juni 2019

  • CCN Systems NV
  • Instath BVBA
  • Combell NV
  • Knowledge BVBA NV

© 2002-2019 Hell Spawn, all rights reserved.

Hosting and customn CMS made by VideoStore.be and Igor VC